Royal Lemkes wil het verschil maken. We hebben zogezegd een groene missie. Met planten willen we een mooiere wereld creëren. Dat doen we door een leidende rol te vervullen in de verduurzaming van de groene sector. Wij geloven dat elk bedrijf zou moeten streven naar een betere wereld. Niet alleen voor onszelf, maar met name voor de volgende generaties.

Het belang van planten is daarbij groot; ze dragen immers bij aan het welzijn van mensen. In en rondom huis – zeker in stedelijke omgevingen – zijn planten voor mensen bijzonder waardevol. Royal Lemkes vervult een voorbeeldfunctie in de groene sector en werkt samen met haar ketenpartners om de keten verder te verduurzamen: van zaadje tot plant bij de consument.

We hebben een aantal thema’s benoemd waarmee we onze groene missie invulling geven: biodiversiteit, grondstoffen, klimaat, arbeidsomstandigheden in de keten, welzijn, gezondheid & maatschappij en onze medewerkers. Want uiteindelijk zijn niet de producten, maar de mensen zelf de oplossing voor het succes binnen het ondernemerschap.

We zetten ons in voor een duurzame keten, waarbij we samenwerken met MPS, Global GAP, Floriculture Sustainability Initiative, Benefits of Nature en MVO Nederland. Dit zijn organisaties en certificeringsinstanties die garant staan voor producten van hoge kwaliteit, gemaakt onder verantwoorde omstandigheden. Tevens is het pand waarin wij werken 100% zelfvoorzienend in elektriciteit door zonne-energie.

Wij zijn trots op de passie en expertise van onze collega’s en helpen hen deze verder te ontwikkelen. We bieden onze mensen workshops en trainingen aan over bv persoonlijk leiderschap en talentenontwikkeling. Ook organiseren we planten- en talencursussen. Om de persoonlijke groei van onze collega’s te blijven stimuleren, heeft Royal Lemkes de Plantify Academy opgericht.

We willen een bedrijf zijn voor iedereen, een mooie afspiegeling van de maatschappij. Daarom geven we bewust mensen, voor wie dat misschien niet even vanzelfsprekend is, een kans om bij ons te werken en zich verder te ontplooien. We stimuleren dat mensen van verschillende afdelingen elkaar beter leren kennen, en zetten ervaren collega’s in als mentor van jonge talenten.Mensen maken immers het verschil. We bouwen aan langetermijnrelaties met klanten en leveranciers om duurzame groei te realiseren. Zo dragen we op onze manier bij om de wereld groener én socialer te maken.