Werkvakantie in Mozambique

Tim in ‘t Veld ontving van de Royal Lemkes Foundation een bijdrage van € 1.250,- voor een werkvakantie in Mozambique. Zijn doel was om samen met een groep jongeren uit P.G. de Stroom voor de Stichting Sarinha een school te gaan bouwen. Een bijzondere ervaring waar hij ons enthousiast over vertelt….

PROJECT
Door Stichting Sarinha wordt aan jongeren een vakopleiding geboden, is er een Bijbelschool en draaien er diverse kinderprogramma`s. Sarinha is met name actief in Beira, de op één na grootste stad in Mozambique.
Chico en Sylvia Nhamauta zijn de projectleiders, zij leiden een team van toegewijde medewerkers.Voor deze activiteiten was er nog geen schoolgebouw en daarom zijn wij geld in gaan zamelen om dat te realiseren. Met een mooi bedrag van € 45.000,- konden we een goed begin maken.

REIS
Op 19 juli was het zover en vertrokken we met 12 jongens en 5 meiden richting Manga. Na een lange reis van twee dagen, twee vluchten en een tocht met een busje kwamen we aan in een modderig Manga. In plaats van een dagje acclimatiseren hebben we de volgende morgen meteen de handen uit de mouwen gestoken en een mooi tegelpad gemaakt naar het douchegebouw.

NAAR HET WERK
Dag vier was de eerste echte bouwdag. Na een lekker ontbijtje gingen we met het openbaar vervoer, waar veel mensen nog even aan moesten wennen, naar het werk. Op een afgelegen plek stond een fundering en een klein stapeltje stenen op ons te wachten. De overige lading stenen moest nog wel met de hand gesjouwd worden, dat werd dus een heuse work-out. Daarnaast werden we opgeleid tot metselaars.

Tijdens ons verblijf in Mozambique werd het project bezocht door een vertegenwoordiger van een stichting die goede doelen in vele landen steunt. Enkele belangrijke punten voor deze stichting zijn dat het project voor kinderen dient te zijn en uiteindelijk selfsupporting moet worden.  Ons kwam ter ore dat de beslissing hiervoor positief is uitgevallen. Een enorme boost dus voor het totale project dat uiteindelijk zal bestaan uit 2 gebouwen van 3 lokalen, een toiletgebouw met invalidetoilet, een kantoor en speel- en sportvoorzieningen.

Stichting Sarinha
Land: Mozambique
Doelgroep: jongeren van 12 tot 16 jaar
Speerpunt: opleiding & ontwikkeling