World Servants

Weer terug uit Ghana

Na twaalf intense dagen in Ghana weer veilig thuis en een mooie ervaring rijker.
Op een voormalig fabrieksterrein waren we via World Servants te gast bij 39 meisjes van 13 t/m 19 jaar, die daar een vakopleiding volgen. We hebben ze dagelijks bezig gezien met kleding naaien, vlechten van haren, sieraden maken en teenslippers bewerken met kralen.
Wij hebben daar life-skills aangeboden over vriendschap, persoonlijke hygiëne, relaties en sexualiteit en hoe de meisjes hun toekomst zien.
Met het sponsorgeld hebben we mooie dingen mogen realiseren, zo hebben we ter plekke gekocht; vuilcontainers, prullen bakken, hygiëne pakketjes voor de meisjes, met o.a. zeep, shampoo, tandpasta, maandverband, balen met rijst, een vriezer, een koelkast, een oven, spiegels voor de kappersopleiding, hoeslakens, een EHBO kit,  en nog tal van kleinere voorwerpen.
Ook is ter plekke in werking gezet dat een sanitair gebouw verbouwd gaat worden. Tijdens onze aanwezigheid is de aannemer aan het werk gegaan. Dit houdt in 14 nieuwe toiletpotten, nieuwe elektra,  nieuw plafond en vloertegels.
We verbleven daar midden in de sloppenwijken met hun herrie, stank (door het openbare riool), vuile rook. Vaak zonder stromend water of elektra,…  maar dit alles was het dubbel en dwars waard om deze meisjes een mooie tijd te geven en financieel bij te dragen aan materialen die eigenlijk onmisbaar zijn.

Mede dankzij uw/jouw steun was dit mogelijk, heel hartelijk bedankt daarvoor!

Lise van der Meij

World Servants
 Land: Ghana
Doelgroep: meisjes van 13 t/m 19 jaar
Royal Lemkes Foundation speerpunt: health & togetherness